Waarom worden T-shirts vaak van katoen gemaakt?

Iedereen heeft ze in de kast liggen, T-shirts! Het meest gedragen kledingstuk door mannen, vrouwen, jongens en meisjes! Ze kunnen op veel verschillende momenten worden gedragen. Tijdens het sporten, casual, maar ook in bed als pyjama, op vakantie of als ondergoed. Bij ShirtsofCotton.com verkopen wij heren T-shirts van duurzaam katoen. 

Hoe wordt een katoenen T-shirt gemaakt

Hoe lang het T-shirt al bestaat is niet bekend, maar het is wel al ouder dan 100 jaar. De meeste shirts zijn gemaakt van katoen. Dit is een zacht wit bolletje wat aan een plant groeit. Het lijkt erg op een wattenbol. Ze groeien in landen met een subtropisch of tropisch klimaat. De katoenbolletjes worden met de hand of machinaal geplukt. Wanneer ze zijn geplukt gaan ze naar de fabriek om te drogen. Door het droogproces worden de katoenvezels sterker. Dan moeten de zaadjes eruit, dit gebeurd met een soort kam. Het duurt ongeveer een dag om uit een halve kilo katoenpluis alle zaadjes te halen. Je houdt dan pure katoenvezels over. Van deze vezels wordt draad gemaakt, dit doen ze door plukken katoenvezel om elkaar heen te draaien, waardoor je garen krijgt. De vezels worden een paar keer om elkaar heen gedraaid, dit heet twisten. Hierdoor krijg je gladde fijne draad.

De vele voordelen van T-shirts van katoen

Het katoen wordt zoals hierboven al vermeld met de hand of machinaal geplukt. Wanneer het met de hand wordt geplukt en er tijdens het productieproces geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, wordt het duurzaam katoen genoemd. En dit is natuurlijk goed voor het milieu. Dit vinden wij erg belangrijk bij ShirtsofCotton.com Katoenen T-shirts ademen goed en ze nemen veel vocht op. Ook het draagcomfort van de T-shirts is groot. Ze voelen zacht aan en zijn van perfecte kwaliteit waardoor ze lang mee gaan.