Vakantie in eigen land doe je zo

De zomervakantie is voor veel mensen anders gelopen dan we een half jaar geleden hadden gedacht. Buiten Europa op vakantie gaan is bijna ondenkbaar geworden en zelfs binnen Europa zijn er veel plekken met negatief reisadvies van het RIVM. Voor een groot deel van Nederland is het dan ook een vakantie in eigen land geworden. Om je toch nog een beetje te vermaken in ons eigen landje deze zomer, deel ik in deze blog tips over wat je allemaal kunt doen om het toch te laten voelen als een echte vakantie.

Toerist in eigen land

Een groot deel van Nederland gaat bijna elk jaar naar het buitenland op vakantie. Hierdoor vergeten we eigenlijk alle mooie plekken die Nederland te bieden heeft. Waarschijnlijk heeft de meerderheid van ons nog meer bezienswaardigheden in het buitenland gezien dan in ons eigen land. Deze zomervakantie is dan ook het perfecte moment om hier verandering in te brengen. Maak een lijstje van alle toeristische dingen in Nederland die je nog nooit bezocht hebt en werk dit lijstje gedurende de vakantie af. Ook kun je bijvoorbeeld dagtripjes doen naar leuke Nederlandse steden zoals Utrecht, Groningen of Maastricht. Je kunt hier zelfs een hotel boeken voor een of twee nachten zodat je de ultieme toerist uit kunt hangen. 

Haal het buitenland hierheen

Mis je de Spaanse tapas, Italiaanse pasta of Griekse gyros toch iets te veel? Ondanks dat we niet al deze landen kunnen bezoeken, kunnen we het buitenland wel hierheen halen. Niet letterlijk natuurlijk, maar je kunt wel het gevoel creëren alsof je in een mediterraans gebied zit. Organiseer in de vakantie een paar avonden voor je vrienden of familie in het thema van een bepaald vakantieland. Haal van alles in huis dat met dat land te maken heeft. Zo kun je bijvoorbeeld een Spaanse avond organiseren met tapas, sangria en een goede afspeellijst met Spaanse muziek. Om het helemaal af te maken kun je ook nog een Spaanse film gaan kijken. Je zult bijna echt geloven dat je je in het buitenland begeeft!

Ultiem relaxen in je eigen spa

Soms ben je op een vakantie zo aan het rennen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid, dat je soms vergeet om even echt te uitrusten. Dit vind ik het grote voordeel van een vakantie in eigen land. Je hoeft helemaal niks te bezoeken als je hier geen zin in hebt en je hebt de tijd om een ultieme relaxdag in te plannen. Om helemaal tot rust te komen, kun je je eigen huis omtoveren tot een spa. Trek je badjas en favoriete pantoffels aan (die van mij zijn van het merk Waldläufer en zitten echt heerlijk) en haal lekkere verzorgingsproducten in huis. Zet een rustgevend muziekje op en lees een boek in een warm bad met bubbels. Hoe heerlijk is dit!