Tips om je bikerjack in topconditie te houden

Leren bikerjacks zijn tijdloos. Hoewel ze ooit werden geïnspireerd op stoere motorrijders zijn leren bikerjacks ook vandaag nog volop mode en te combineren met talloze stijlen. Of je nu gaat voor een chique, casual of stoere uitstraling. Bovendien zijn bikerjacks zowel door mannen als vrouwen te dragen.

Prijzig maar zeer duurzaam

Echt leer is niet goedkoop maar wel heel duurzaam. Van een leren bikerjack of ander soort leren jas kun je jaren plezier hebben wanneer je deze wel regelmatig onderhoudt. We geven je graag wat tips voor het onderhoud van je heren bikerjack zodat je er heel veel jaren plezier aan zult beleven. Wanneer je niet zo’n duur jack wil aanschaffen kun je kiezen voor imitatieleer. Dat is direct een stuk goedkoper en heeft zeker een even mooie look als echt leer. Houd er wel rekening mee dat een jack van imitatieleer een veel mindere kwaliteit heeft en het jack sneller scheurtjes zal vertonen. 

Volg de aanwijzingen op het etiket

Meestal vind je een etiket in je leren jack. Hierop lees je precies hoe het leer moet worden onderhouden en welke middelen worden aangeraden voor onderhoud en schoonmaken. Houd je zoveel mogelijk aan de aanwijzingen van het etiket en ga niet zelf experimenteren met allerlei middeltjes om een vlek uit je jas te krijgen. Echt vervelende vlekken laat je het best verwijderen door een specialist. 

Schoonmaken van je bikerjack

Wanneer je het jack wat wil opfrissen kun je dat gewoon doen met een zachte, licht vochtige doek. Daarna laat je het jack aan de lucht drogen. Verpak het in geen geval in plastic. Leer moet kunnen ademen. Door regelmatig gebruik bij vochtig weer kan zich wat witte zoutafzetting voordoen. Ook dit kun je verwijderen door er met een licht vochtige doek over te gaan. Daarna doe je wat leervet op de aangetaste plekken. Is het leer echt kleddernat geworden dan hang je het jack over een kleerhanger en zorgt dat alles uit de zakken is verwijderd zodat het leer niet onnodig gaat meerekken. Hang de kleerhanger met het jack in een ruimte op kamertemperatuur en voorkom dat je het direct boven de verwarming hangt.

Leren bikerjack online kopen

Heb je nog geen leren bikerjack en zou je er toch graag één willen toevoegen aan je garderobe? Dan kun je die online kopen. Bikerjack van echt leer bij BK Leder bestellen is een goede optie nu we in deze tijden ons winkelgedrag moeten aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *