De nieuwe mode op het gebied van stropdassen is hier te vinden!

Wanneer je de nieuwste mode van het jaar 2020 moet samenvatten kan je ergens niet omheen dat een grote invloed op het gehele modeseizoen heet gehad, het coronavirus. Hoewel dit virus iedereen op het gebied van gezondheid kan aantasten kan het ook de vrijheid inperken waarvan we ons misschien niet elke dag zo bewust van waren. Deze vrijheid om bijvoorbeeld zomaar de straat op te gaan of zonder afspraak ergens te eten is de laatste maanden ingeperkt. Het coronavirus heeft ook in de modewereld zijn voetafdruk laten zien. Het is namelijk zo dat over de hele wereld er meer donkere kleuren en simpele combinaties worden gedaan. Waarom dit precies zo is en waarom dit met de crisis te maken heeft lees je in de volgende alinea’s van dit artikel.

 

Waarom is zwart de nieuwe rage?

Wat je vooral terugziet als je modeshows gaat kijken is de hoeveelheid zwarte kleding die er gedragen wordt. Dit zorgt voor een duister beeld. Je zou misschien zeggen dat omdat het al zo een deprimerende tijd is je eerder veel kleur zou zien als tegengeluid. Het tegendeel is echter waar. De mode-industrie is een industrie die doorgaans de trends in de maatschappij reflecteert. Ook met stropdassen is het zo dat dit gebeurt. Als ik je daarom een advies mag geven voor stropdassen voor het jaar 2020 is het zeker dat je moet kiezen voor een donkere kleur. Misschien zelfs zwart (ervan uitgaande dat je dit nog niet hebt).

 

Waar koop je deze stropdassen?

De meeste stropdassen zijn tegenwoordig wel online te vinden. Echter is het ook heel goed mogelijk dat je via een winkel achter een onbekend mooie collectie kan komen. Het is vaak zo dat als ik in een winkel sta er nieuwe ideeën door mijn hoofd aan het schieten zijn zodat ik geïnspireerd kan raken. Dit is iets dat ik niet zo snel online merk. Om deze reden is het zo dat ik vaker in een winkel te vinden ben dan online. Echter is het wel zo als ik in de winkel een idee krijg van een interessante combinatie ik sneller deze online zal kopen. Natuurlijk koop ik wel wat stropdassen in de winkel maar als je alles bij elkaar optelt is mijn online catalogus een stuk uitgebreider. Ik zie de online en offline wisselwerking ook meer als een complementaire samenwerking en ik haal hier ook het beste van beiden uit. Dit is ook mijn beste advies dat ik kan geven aan ieder die opzoek is naar de beste stropdassen.