Onmisbare grote maten kledingstukken

Gelukkig is de tijd waarin rondingen van een lichaam werden verborgen een beetje achter ons. Wanneer je nu op zoek gaat naar kleding voor een maatje meer, dan kun je tenminste helemaal slagen. Maar welke kleding kun je nu het beste kopen om jouw lichaam nog beter uit te laten komen in je kleding? Welke kledingstukken zou je in ieder geval in je kast moeten hebben hangen? In deze blog lees je mijn tips.

Een comfortabele rechte broek

Een aansluitende broek gemaakt van een elastische stof is perfect wanneer je een grotere maat hebt. Broeken van bijvoorbeeld crêpe- of stretchmateriaal zijn vaak zeer comfortabel en gaan langdurig mee. Door de elasticiteit van de stoffen vormen de broeken zich aan je figuur en gaan niet strak zitten. Een strak maar recht model flatteert je figuur waardoor deze slank afkleden en de nadruk gelegd wordt op je sterke punten. Door een aantal basiskleuren in je kast te hebben, zoals blauw, beige, zwart of grijs, ben je voor elke gelegenheid voorzien van een heerlijke broek.

Een bh met een perfecte pasvorm

Hier zou je misschien niet direct aan denken, maar een goede en comfortabele bh is een essentieel in je kledingkast. Een grote buste heeft behoorlijk wat gewicht en daarom van belang om een stabiele beha te hebben die dit gewicht kan dragen en kan heffen. Dit is niet alleen beter voor je rug en nek, maar zeker ook voor de pasvorm van je kleding! Dit is dan ook een tip die ik eigenlijk altijd kan geven; kies een grote maten bh die daadwerkelijk past bij jouw cupmaat en omvang.

Je kunt dit het beste een keertje laten opmeten in een lingeriezaak. Kies het liefst een bh met een brede band op de rug. Je rug draagt namelijk het meeste gewicht en door een brede band te nemen verspreid je dat gewicht. Daarbij zorgt een brede band er voor dat je minder lijnen hebt in je kleding. Wanneer je wat voller bent, dan kan het flatterend zijn om een bh te nemen met zijbeugels. Deze duwen je buste wat naar voren en geven extra ondersteuning.

Een kleurrijke jurk

Heb je een maatje meer, dan is het vrijwel altijd een goed idee om een jurk te dragen. Er zijn bij het uitzoeken van jurken grote maten verschillende zaken waar je op kunt letten zoals een flatterende pasvorm. Ik heb echter nog een advies. Je zal vast wel weten dat een zwarte jurk het goed doet bij een vollere maat, maar wist je dat kleurrijke prints nog veel mooier staan wanneer je wat voller bent?

Voor al deze tips voor grote maten kleding geldt dus eigenlijk dat het vooral belangrijk is dat jij je prettig voelt. Wanneer jij je namelijk goed voelt, dan straal je dat ook uit. Weet jij al hoe jouw nieuwe outfit eruit gaat zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *