Kleine dingen die het leven makkelijker maken

Elk jaar zijn er hoogtepunten in ons leven. Momenten die we ons graag herinneren en waar we ontzettend van genoten hebben. Een fijne verjaardag met vrienden bijvoorbeeld, een bruiloft, of die fantastische vakantie. Maar er zijn ook een heleboel dagen waar er eigenlijk niet zoveel bijzonders gebeurd. Op deze dagen zijn het de kleine dingen die het leven leuk en makkelijk maken. Om deze reden bespreken we in dit artikel een aantal kleine dingen die het leven makkelijker maken.

Van gewone schoenen naar instapschoenen

Wij raden aan om je normale schoenen met veters, in te wisselen voor instappers heren. Denk bijvoorbeeld aan rieker schoenen of remonte schoenen. Waarom geen veters meer? Omdat veter strikken stom is! Dit is natuurlijk een grapje, maar het heeft te maken met een andere goede gewoonte die we aanbevelen. Namelijk om altijd je schoenen uit te doen wanneer je het huis binnen komt. Dit is een gewoonte die in Aziatische landen heel normaal is maar in het westen niet vaak wordt uitgevoerd. Toch scheelt dit gigantisch in het vuil dat je in huis brengt en op deze manier hoef je dus minder vaak schoon te maken.

Minder vaak schoonmaken

Dit brengt me bij het volgende kleine ding om het leven makkelijker te maken. Als je de hele week hard gewerkt hebt, dan wil je natuurlijk van het weekend genieten. Maar als je de hele week niks aan het huishouden hebt gedaan, dan zal je in het weekend heel veel tijd kwijt zijn met bijvoorbeeld schoonmaken. Het is niet leuk als je op je vrije zaterdag urenlang de woning aan het schoonmaken bent. Een van de beste manieren om minder vaak te hoeven schoonmaken is om dagelijks een beetje te doen. Als je elke dag vijftien minuten besteed aan schoonmaken dan hoef je in het weekend niks meer te doen. Je kunt soms dingen ook gewoon even schoonmaken direct na gebruik. Als je na het toiletbezoek altijd even een doekje over de wc-pot haalt, blijft deze altijd schoon.

Boodschappen thuisbezorgen

Een andere goede tip is om vanaf nu je boodschappen gewoon te laten thuisbezorgen. Dit scheelt ook weer ontzettend veel tijd die je anders wekelijks kwijt bent aan het doen van boodschappen. Vaak is het doen van boodschappen best tijdrovend, zeker als je elke dag het eten van de volgende avond gaat halen. Door een week vooruit de boodschappen te bestellen en thuis te laten bezorgen, heb je meer tijd voor leuke dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *